Walkway view Oslo
Front view Oslo
Interior (1)
Side view Oslo
Exterior (4)

Oslo

2017 Washingtonian Residential Design Award Winner

The Oslo is an urban infill project on Florida Ave NE in the growing Atlas district. The area has seen a rapid influx of young professionals in the last ten years. The Oslo caters to this group with on-trend boutique group living. The building is an eight-unit multifamily project. Each of the eight units has five bedrooms, each with a private bath. This unique layout makes the units ideal for young, single professionals. The monolithic modern façade clad in manganese ironspot brick, is split down the center by a monumental entry court. The entry court design was partially driven by the need for an accessible ramp as well as the design team’s desire to provide a transition from the busy Florida Ave to the building entry. The ramp floats above a serene communal terrace located at the cellar level. The back of the structure brings vibrant color to an otherwise dull alley area. The rear façade contains a 40 foot high, brightly colored mural by a local artist. The building massing and stark material selection create a striking yet minimal design that elevates the structure from conventional new construction to a building with detailing and finishes typical of high design modernism.

Owner: Ditto

Contractor: Ditto